Torshavn: wandelen en terrasje aan de haven - Reisverslag uit Tórshavn, Faroe eilanden van leonenjose5953 - WaarBenJij.nu Torshavn: wandelen en terrasje aan de haven - Reisverslag uit Tórshavn, Faroe eilanden van leonenjose5953 - WaarBenJij.nu

Torshavn: wandelen en terrasje aan de haven

Door: José

Blijf op de hoogte en volg

24 Juli 2011 | Faroe eilanden, Tórshavn

Vandaag een korte wandeling (6 km. in 2 uur) gemaakt tussen de “zondagse wandelaars”. Over de gravel paden rondom Torshavn. Het is ongeveer 20 graden, helder blauwe lucht met een licht fris briesje.
We verbaasden ons over het kleedgedrag van de bewoners: blote schouders en –voeten. Maar de kinderen zijn in reuze kinderwagens met schapenvachten, dikke hoezen en windschermen, met mutsen op, tegen elk zonnestraaltje (zuchtje wind?) beschermd! Buggie’s kennen ze hier niet, waarschijnlijk zijn die te licht voor dat alles er op en eraan. Grotere kinderen 1-2 jaar zitten parmantig rechtop in die wagens!
Om 13 uur waren we weer terug bij het Hostel waar onze auto nog stond. We hebben weer onze grote badlakens uit de wind gelegd. Leon viel meteen in slaap in het heerlijke zonnetje, factor 50 op i.v.m. verbranden gisteren! Ik heb nog een uurtje liggen lezen en werd geobserveerd door de schapen. Die nu ik op ooghoogte lag wel dichterbij durfden te komen. Vervolgens ook maar een oogje dicht gedaan op deze “luie dag”.
Uitgeslapen naar de haven gereden, gezellige volksmuziek lokte naar het terras. We konden weer de truien uit doen omdat het daar echt warm was.
Tortilla gegeten in dit cafeetje omdat het beloofd dat er internet is. Maar het lukt nu nog niet, eerst maar alles in word maken. Uiteindelijk toch internet hier.
Leon hoorde van Ma dat er een stortbui in Roermond voor schade had gezorgd….Wij blijken hier in het hoge droge Noorden dus gunstig te zitten voorlopig nog!
Nog even lekker in dit café zitten totdat de boot om 23:30 uur vertrekt.